26 Haziran 2011 Pazar

Mezuniyet Defilem! / My Graduation Show!

 Bayanlar baylar, uzun süren sessizliğim sebebi okulum sonunda sona erdii!! Mezuniyet defilemi sizle paylaşmaktan mutluluk duyuyorumm:)
Ladies and gentlemans,Finally I was graduated! Here is my graduated runway show!  














Do/DOTS - Nokta KOY!

“Nokta” bizim için “son”u temsil ederken, onların hayatları için bir başlangıcı, kendilerini ifade ediş biçimlerinin temelini oluşturur. Görme engelliler konusunda farkındalık yaratmanın ilk adımı onları anlamaktan geçer. Bu bağlamda tasarımcı da koleksiyonu oluştururken, görme engelli olan bireylerin dünyayı algılama biçimlerini deneyimlemeye çalışarak, bu tecrübelerin yorumlanma sürecini kendi tasarım teknikleri ile geliştirmiştir. Koleksiyonda görme engelli bireylerin cisimleri algılama sürecisini işleyen silüetler ve biçimler tasarlanmış ; kıyafetlerde normal dikiş tekniklerinin dışında, kalıplar boyutlandırarak; duyularla anlamlandırılabilinecek şekilde kesim ve konstrüksiyon teknikleriyle kullanılmıştır. Kullanılan yüzey ve doku bezemeleri Braille alfabesinden parçaları sembolize ederken, her kıyafette kullanılan farklı kumaş ve soluk renklerle, görme engelli bireylerde, deneyimlenerek sonradan edinilen renk uyumu kabiliyetlerine gönderme yapılmak istenilmiştir.


When we say “dot”, it symbolise us “the end”. But for them it is the begining of their new life, it is the essential base of their language. Only way to create awareness on blindness, start with understanding them. While I create my collection, I try to experience their sensation and create my own perception techniques. Silhouettes and forms are represented the understanding style of the objects, in garments designer gives dimensions to patterns in such a way that people can understand with senses. Surface details linked to pieces from Braille alphabet. Also different garments and dull colors which is used variously in every design, explain their high colour harmony capability that learned with the experiment for years 

 






























5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık bebek çok anlamalı ve güçlü bir koleksiyon

Matissera dedi ki...

harika ya! ellerine sağlık , tebrik ederim seni, çok güzeller ^_^

İrem GÖKER dedi ki...

Süppperr .. Ah o okulu çok istiyorum ya :(

Unknown dedi ki...

Süpeerr =) koleksiyonuna bayıldım gerçekten =)

www.lovesfromfashion.blogspot.com

Cocorosie dedi ki...

Çok teşekkürlerr:)