29 Aralık 2011 Perşembe

In Venice / Venedik

Muhtemel Venedige gideniniz goreniniz vardir. Ama gidip goremeyenler icin sehrin kisa bir ozetini gececek olursam: Bir sehir dusunun ki icinde araba olmayan, bir sehir dusunun ki uctaaan uca yuruyerek bitirebildiginiz, bir sehir dusununki tahta kaziklar ustune kurulmus :D

Biz Codroipo civarindan trenle Venedige vardik. Sehrin uc kisminda trenden indikten sonra yayan olarak yurumeye basladik.

Sehrin en buyuk sembollerinden biri bu masklar, cunku Subat ayinda Venedige ozgu festivalde, herkes geleneksel kiyafetler ve masklarla ortalikta dolasiyormus.




Sokaklarda gezerken Italyan isi filmi geldi aklima :)




Vee gene Venedigin bir diger sembolu gondollar. Her giden gondola biniyormus izlenimi versede, fiyatini ogrendikten sonra yahu ne gerek var nidalari atiyordum ortada. Merak edeniniz olursa diye soyluyorum 80Euroydu galiba :)



Venedikte goreceginiz gondollarin tumu siyah renkte, tarihinde sehrin gecirdikleri veba salginindan sonra yas ilan edilmis ve gondollarin hepsi siyaha boyanmis.



Yapilara akillarinin estigi gibi restorasyonda yapilamiyor. Iyi bir karar mi kotu bir karar mi bilemedim, ama pek cok yapi nem yuzunden fena haldeydi.


Ben ve vazgecemedigim pufidik sapkami gostermeden bitmesin yazim dedim :D

Arkamda gordugunuz bu koprude 'Son Nefes' koprusu. San Marco meydanindan girilen saraylarinin iki bolumunu birbirine bagliyor. Insanlari idam edilmeye goturulurken son kez Venedige bakis attirtiliyormus. Ne vicdan ne vicdan :)

Daha fotograflar var tabi, yedigimiz ictigimiz, vitrinlerde gordugumuz onu da diger yaziya birakayim :)

6 yorum:

semforever dedi ki...

sokaklar nası temiz nası sakin :D
http://semforever-semforever.blogspot.com/

mamba dedi ki...

ayol bi kendim okuyorum ,bide ilginç bulduklarımı kurtlar vadisine dalan beyimi dürtüp dürtüp ona okuyorum,olurda başvurduğu genel kültür yarışmalarından birine çıkarda lasım olur diye ,bellimi olur :D ama beni renginden ziyade fiyatı şaşıttı ya oha yanii böle bi para kazanma varmıyaaa:SS

Cocorosie dedi ki...

@semforever valla bizim memlekette sokakta bir tane cop atmak icin cop kutusu bile olmuyo. Neymis bomba koyarlarmis. :D

@mamba e yurtdisinda tl:euro mantigina gecmessen beynin kisadevreye ugrar vallahi :D Ama dersen ki 80tl bile fazla, haklisin yani hahe:D

Trendydolap dedi ki...

Evet buarasi gercekten cok etkileyici bir sehir. Cok guzel kareler yakalanmis

http://trendydolap.blogspot.com/

Stil Direktoru dedi ki...

hey gidi hey bak kuzum sene 2006 okursun .)
http://www.stildirektoru.com/2011/11/vedenik-paris-eskisehir-gezimiz-i-bolum.html

bu arada bu blogu izle yaptım hemen ve bu yorum alanını pop up sayfa yap bu beladır yorum yazanlara bilesin ve kelime onayını hayır yap ipadle vs yazılmıo bak hata verir hep öperim canım

Grace Happy dedi ki...

Cok efsanevı bır yerdır ama ben senın sapkanıu cok begendım